Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Bitcoin
$ 7,849.1
Ethereum
$ 244.61
XRP
$ 0.3783

Facebook se priprema za kripto bitku

Izgleda da se bitka za novu društvenu kriptovalutu zagrijava, Facebook navodno želi prikupiti milijardu dolara za svoj kripto projekt.

Prema Nathanielu Popperu , novinaru u New York Times-u, Facebook se obraća VC-ovima kako bi investirali u svoj projekt digitalne valute 2019. godine. On je naveo, da su mu bliski izvori po tom pitanju, otkrili da Facebook želi prikupiti ogroman iznos od kapitalnih udjela, čak i milijardu dolara.

Facebook je razvijao stablecoin kojeg će koristiti na svojoj platformi za razmjenu poruka, na WhatsApp-u. Tvrtka je prošle godine pokrenula blockchain sa Davidom Marcusom, koji je predvodio i potpuno istraživao blockchain tehnologiju i kriptovalute, te kako Facebook može iskoristiti prednosti tržišta.

Neki će biti skeptični prema ovom najnovijem razvoju, jer financijska izjava tvrtke Facebook pokazuje da tvrtka ima samo 10 milijardi dolara u gotovini. Međutim, Popper tvrdi da Facebook želi apelirati na investitore i da će ih decentralizacija blokchain-a privući i uvjeriti da tvrtka ima manju kontrolu nad kripto valutom.

Dodao je, kako Facebook dizajnira valutu kako bi zadržao stabilnu vrijednost, “vezan za stanje stranih valuta na bankovnim računima”. Povezan sa drugim fiat valutama, Facebook bi nudio nešto drugačije, jer je većina stablecoina obično vezana za jednu valutu.

I druge društvene mreže ulaze u kripto

Facebook nije jedina društvena medijska tvrtka koja ulazi u kripto svijet. Vkontakte (VK), gigant društvenih medija u Rusiji, lansirao je svoju kripto valutu pod nazivom VK Coin. Digitalna valuta bit će integrirana u VK-ov sustav plaćanja poznat i kao VK Pay. VK može biti iskorišten od strane korisnika platforme, pomoću igre za mobilne aplikacije. Kovanice VK-a se mogu slati drugima ili se akumuliraju.

Japanski gigant društvenih medija LINE predstavio je svoju kripto valutu pod nazivom LINK. Kriptovaluta dolazi sa svojim kompletnim blockchain-om i koristi algoritam konsenzusa, delegirani dokaz-u-udjelu (DPoS) za obavljanje brzih transakcija na mreži. Druga društvena mreža, Južnokorejski Kakao , također je bio uključen u kripto svijet u posljednjih nekoliko godina, integrirajući 44 milijuna korisnika
kripto novčanika.

Razvoj društvenih mreža prema kripto valutama, vjerovatno je znak početka bitke između njih. Svaki od njih će pokušati dominirati i raditi inovacije na ekosustavu, također i protiv trenutnih lidera u transakcijama kao što su Visa ili Paypal.

Izvor: Predicoin.com
Foto: Dreamstime

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Odricanje odgovornosti: Ovaj članak je informativnog sadržaja i ne biste trebali donositi zaključak oko ulaganju u kriptovalute. Prije svakog ulaganja trebali biste se posavjetovati sa nekim finanacijskim savjetnikom.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0


CryptoCurrencyUSDChange 1hChange 24hChange 7d
Bitcoin7,849.1 0.08 % 2.76 % 4.69 %
Ethereum244.61 0.12 % 0.98 % 1.18 %
XRP0.3783 0.01 % 1.14 % 4.08 %
Litecoin88.89 0.31 % 1.83 % 2.25 %
Bitcoin Cash402.83 0.26 % 3.55 % 6.68 %

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • 10 stavki o blockchainu 21. svibnja 2019.
    Što je blockchain, gdje se koristi, i hoće li postati mainstream? Ovo su samo neka od pitanja na usnama javnosti jer se riječ “kripto valuta” općenito – sve više koristi. Ali ako ste novi u ideji o blockchainu, može vam se činiti zamršenim konceptom da Vam se okrene u glavi. U razgovoru sa dr. Ying-Ying […]
  • Može li Bitcoin (BTC) prijeći 10.000 dolara ovog tjedna? 21. svibnja 2019.
    Dobra vremena su se vratila na kripto tržište jer je Bitcoin (BTC) privremeno skočio na 8.000 dolara prije nego što se povukao. Na vrhu kripto valute trenutno se trguje na 7,836 dolara nakon pada od -1,96%. Međutim, s puno pozitivnog zamaha, ostaje pitanje hoće li se BTC probiti iza nedostižnih 10.000 dolara za ovaj tjedan. Do sada je Bitcoin […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

26

KRIPTOVALUTE 2019