Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Bitcoin preko satelita: korak bliže svima

Autor:
Kategorija

Blockchain tehnologija tvrtke Blockstream najavila je proširenje svoje satelitske usluge, kako bi pokrili azijsko-pacifičku regiju, kao i podršku za transakcije Lightning Network-a. Njihov Satelitski protokol omogućuje korisnicima da prenose bitcoin-e putem iznajmljenih satelita, nastojeći približiti tehnologiju onima koji nebi imali pristup svojim Bitcoin-ima.

Prvobitno je lansiran u kolovozu 2017., satelit koji je prvi put bio dostupan korisnicima iz Afrike, Europe i Amerike, s ciljem da korisnicima omogući pristup Bitcoin-u bez potrebe za internetskom vezom. Uz  API-e (aplikacijsko programsko sučelje)  korisnicima se omogućuje slanje šifriranih poruka, jedni drugima iz nekih od najudaljenijih regija na Zemlji te plaćanje tih poruka u bitcoin-u, pomoću usluge Lightning Network-a.

Glavni strateški direktor tvrtke Samson Mow rekao je za Forbes: “Bitcoin je oduvijek bio novac s kojim nema kockanja, a sada imamo i nepodnošljive komunikacije.”

U međuvremenu, izvršni direktor Adam Back dodao je kako očekuje da će novi satelit i API dovesti do povećanog razvoja aplikacija za pametne telefone i mobilne telefone, koje povezuju BlockLink-ov GreenAddress bitcoin novčanik, njegovu tekuću mrežu za omogućavanje bržih transakcija između burzi, te Cryptocurrency Data Feed za realne -time i povijesni bitcoin podaci razmjene, razvijeni su u partnerstvu s matičnom tvrtkom New York Stock Exchange .

Budući da će se cijela Bitcoin blokchain tehnologija moći povezati, čak i rudari će moći koristiti satelitsku vezu za rudarenje: “Mogli biste postaviti bitcoin rudnik usred pustinje koju pokreće solarna energija”, rekao je Back.

Blockstream Satelit će konačno omogućiti programerima da usvoje satelitske komunikacije u svojim aplikacijama.

Obavijesti o prirodnim katastrofama, sigurne osobne poruke i slanje bitcoin-a na udaljene lokacije samo su neke od uzbudljivih Primjeri moći ove usluge ”, izjavio je Chris Cook, voditelj projekta Blockstream Satellite, u službenom priopćenju te tvrtke.

Kao prvo je potrebno izgraditi prijemnik, koji bi mogao koštati oko 139 USD, prema popisu dijelova satelita Blockstream objavljenom na Amazonu. Također, na svojoj Github stranici tvrtka objašnjava kako postaviti ovaj satelit .

Korištenje peer-to-peer sustava za slanje sredstava i komunikaciju, osobito tijekom prirodnih katastrofa, bilo je u središtu mnogih drugih projekata. Jedna od njih je Proof of Life , koju je izradila grupa programera koji koriste prijenosni tvrdi disk, solarni paket baterija, kratkovalni radio i puno tehničkog znanja. 

Ova off-grid tehnologija nije namijenjena samo za slanje kripto valuta – ona također jamči mogućnost slanja nepromjenjivih informacija diljem svijeta bez oslanjanja na mrežu. Na primjer, žrtve katastrofa mogu komunicirati s vanjskim svijetom, čineći operacije spašavanja i dobivanje pomoći mnogo učinkovitijima.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • Cijena bitcoina dosegla je 23 tisuće dolara 19. prosinca 2020.
    Cijena Bitcoina ( BTC ) premašila je raspon otpora od 21.000 do 22.000 dolara da bi se 17. prosinca popeo iznad novog maksimuma od 23.000 dolara. U međuvremenu, neki analitičari kažu da je 100.000 dolara “smiješno niska” meta. Razina od 21.000 dolara bila je posebno važna za Bitcoin kako bi nastavio rast u bliskoj budućnosti. […]
  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.