Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Bitmain u Kini planira postaviti 200.000 uređaja za rudarenje

Bitmain kao najveći proizvođač opreme za rudarenje kriptovaluta, planira postaviti 200.000 uređaja za rudarenje u Kini, kako bi imali koristi od jeftinije struje, nakon naleta velikih kiša u jugozapadnoj Kini, izvještava CoinDesk 21. ožujka.

Oprema za rudarenje se procjenjuje do 100 miliona dolara.

Bitmain je ušao u pregovore i počeo sklapati ugovore sa lokalnim rudarskim farmama, kako bi postavio svoju opremu. Bitmain želi da implementira svoje nove uređaje, AntMiner S11 i AntMiner S15 zajedno sa nekim starijim modelima kao što je AntMiner S9i/j.

Ova vijest dolazi nakon odluke Bitmain-a da zatvori svoj razvojni centar u Izraelu i otpusti lokalne zaposlene u prosincu prošle godine, te da smanji svoje operacije u Nizozemskoj u siječnju. Gadi Glikberg, šef izraelskog ogranka i Bitmain-ov potpredsednik za međunarodnu prodaju i marketing, navodno je povezao zatvaranje sa skorašnjim kolapsom kripto tržišta.

“Kripto tržište je prošlo kroz turbulencije u proteklih nekoliko mjeseci, što je prisililo Bitmain da preispita svoje različite aktivnosti širom svijeta i da preusmjeri svoje poslovanje u skladu sa trenutnom situacijom.”

Što se tiče zatvaranja operacija u Nizozemskoj, Bitmain je rekao da je taj korak dio njihovog dugoročnog plana smanjenja troškova. Bitmain je navodno pretrpio posljedice smanjene profitabilnosti rudarenja bitcoina u posljednjih nekoliko mjeseci, koji je trenutno oko 4.000 dolara.

U siječnju su se pojavile vijesti da je Bitmain navodno obustavio rudarenje , te je izdao priopćenje u kojem se navodi da su svi zaposlenici u Bitmainu, osim dva inženjera i menadžera ljudskih resursa, bili otpušteni, a sve operacije bile obustavljene.

Prema neobjavljenim financijskim podacima koje je ranije izvijestio CoinDesk, Bitmain je pretrpio neto gubitak od oko 500 milijuna dolara tijekom trećeg kvartala 2018. godine.

Od 30. lipnja 2018. Bitmain je otvorio 11 rudarskih farmi, smještenih u Sichuanu, Xinjiangu i Inner Mongoliji s ukupnim kapacitetom za pohranjivanje oko 200.000 rudarskih uređaja.

Tvrtka je objavila da je njegova rudarska stopa u srpnju 2018. godine iznosila oko 1692 PH / s, što znači da je Bitmain u to vrijeme imao oko 120.000 uređaja.

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • Cijena bitcoina dosegla je 23 tisuće dolara 19. prosinca 2020.
    Cijena Bitcoina ( BTC ) premašila je raspon otpora od 21.000 do 22.000 dolara da bi se 17. prosinca popeo iznad novog maksimuma od 23.000 dolara. U međuvremenu, neki analitičari kažu da je 100.000 dolara “smiješno niska” meta. Razina od 21.000 dolara bila je posebno važna za Bitcoin kako bi nastavio rast u bliskoj budućnosti. […]
  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.