Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Blockchain i kriptovalute su dva ključna fenomena koja mjenjaju tržište – izjavio je predsjednik CFTC-a Christopher Giancarlo

Christopher Giancarlo, predsjednik američke komisije za trgovinu robnim resursima (CFTC),  je izjavio da je finteh centar, agencija za inovaciju, LabCFTC, njihova “interesna strana” u okruženju eksponencijalnih tehnoloških promjena i evolucije tržišta.

Svoju izjavu je dao tokom svog posljednjeg nastupa na mjestu predsjedavajućeg CFTC-a, prije 44. Međunarodne konferencije o budućnosti industrije, 14. ožujka, u govoru pod nazivom “Poboljšanje prošlosti, rješavanje sadašnjosti i napredovanje ka budućnosti digitalnog tržišta.”

U svom govoru, je naveo “smanjivanje posrednika tradicionalnih učesnika i poslovnih modela” kao ključni faktor koji dovodi u pitanje postojeći regulativni model, izolirajući blockchain i kriptovalute kao dva ključna fenomena koja mjenjaju današnja tržišta.

Da bi se odgovorilo na izazov eksponencijalnih promjena, predsjedavajući je napomenuo razvijanje LabCFTC, koji je osnova njihovog pristupa.

Prema Giancarlu, LabCFTC – koji je pokrenut prije dvije godine – imao je preko 250 zasebnih interakcija sa velikim i malim inovatorima, obavljajući svoj rad širom SAD-a, a i širom svjeta.

Predsednik je naglasio da LabCFTC nije prostor za eksperimentiranje regulatora i da ne oslobađa tvrtke od pravila CFTC-a, već da ima za cilj  pružiti “interni i eksterni tehnološki prostor.” Nadalje izjavljuje:

“Interno, to znači objašnjavanje tehnološke inovacije osoblju agencije i drugim regulatorima, kako bi se zagovaralo usvajanje tehnologije. Eksterno, to znači dosezanje i učenje u tehnološkim promjenama kao i o evoluciji tržišta, uz pružanje podrške inovatorima.

Među svojim aktivnostima, Giancarlo je istaknuo dogovore o suradnji Fintech labaratorija sa globalnim regulatorima – u Londonu, Singapuru, Australiji – kao i objavljivanje tehnoloških primjera te traženje povratnih informacija od strane javnosti.

Giancarlo je svrstao rad i stvaranje centra kao dio nacionalnog trenda među agencijama, navodeći da “svaki savezni finansijski regulator SAD-a ili je stvorio ili kreira program sličan LabCFTC-u.”

Pored Lab-a, predsjedavajući je uočio da CFTC polako prihvaća tržišna rješenja za inovacije, kao što je bio slučaj sa autorizacijom bitcoin-a (BTC) u budućnosti. Agencija također teži da postane kvantitativni regulator – onaj koji bi bio u stanju da sprovodi nezavisnu analizu tržišta uz pomoć različitih izvora podataka, uključujući decentralizirane blockchain mreže.”

Kao što je ranije objavljeno, LabCFTC-ova dva fintech obrazovna primjera posvećena su virtualnim valutama i pametnim ugovorima. U prosincu prošle godine, labaratorij je zatražio komentare javnosti i sektora o ethereum (ETH) blockchain-u kao dio svoje procjene o autorizaciji ethereum  ugovora.

Christopher Giancarla će ga ove godine zamjeniti kandidat američkog predsednika za predsjedavanje CFTC-a, Hith Tarbert.

Izvor: Cointelegraph.com
Foto: Dreamstime

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]
  • Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu 14. lipnja 2019.
    Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu, navodi se u novom izvješću. The Wall Street Journal izvijestio je u četvrtak da je gigant društvenih mreža potpisao više od desetak podupiratelja za svoju GlobalCoin kripto valutu, stabilnu banku koja se razvila u tajnosti više od šest mjeseci. Svaki od novih podupiratelja uložit će oko […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.