Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Česta pitanja i odgovori

Kolika je cijena kriptovaluta za kupovinu / prodaju?

Cijena kriptovaluta je promjenjiva. Trenutnu cijenu kriptovalute koju želite kupiti / prodati saznat ćete u drugom koraku procesa, nakon što upišete količinu koju želite kupiti / prodati.

Cijena iste kriptovalute razlikuje se za gotovinske i bezgotovinske transakcije te je nešto povoljnija za bezgotovinske transakcije.

Mogu li kriptovalute kupiti gotovinom?

Možete, i to u našim poslovnicama u Splitu i Zagrebu.

Kolika je naknada / provizija kod kupovine / prodaje?

Kod kupovine i prodaje kriptovaluta nema provizije ni skrivene naknade već postoje kupovni i prodajni tečaj.

Naš tečaj kriptovaluta razlikuje se za 2% do 5% u odnosu na tečajeve svjetskih burzi, a kao tečaj konverzije za EUR i HRK koristimo srednji tečaj HNB-a.

Tečaj za bezgotovinske transakcije (bankovna uplata) možete pogledati ovdje.

Tečaj za bezgotovinske transakcije je povoljniji od tečaja za gotovinske trasakcije zbog troškova manipulacije gotovinom. Tečaj za gotovinske transakcije vidljiv je u poslovnicama i mijenja se u realnom vremenu.

U Bitcoin Store poslovnicama možete dobiti i tečaj za bezgotovinske transakcije ukoliko našim djelatnicima u poslovnici napomenete da želite napraviti bankovnu uplatu ili isplatu.

Što sve trebam pripremiti prije kupovine / prodaje u vašoj poslovnici?

Ukoliko želite kupiti kriptovalutu u našoj poslovnici, trebate pripremiti novac za plaćanje (osim ukoliko želite napraviti bankovnu uplatu) i adresu walleta na koji ćemo Vam poslati coine (poželjno u digitalnom obliku, npr. QR kod).

Ukoliko želite prodati kriptovalutu u našoj poslovnici, molimo Vas da pripremite wallet s kojega ćete nam poslati coine. Ne preporučamo slanje coina sa burzi. Neki mobilni walleti koje preporučamo su Jaxx i Mycelium.

Sve transakcije veće od 7.500 kn zahtjevaju potvrdu vašeg identiteta u poslovnici.

Moram li se registrirati da bi kupio ili prodao kriptovalute?

Ne morate. Kriptovalute možete kupovati ili prodavati i kao neregistrirani korisnik, ali tada nemate pogodnosti registriranih i verificiranih korisnika.

Što je verifikacija korisnika i zašto se trebam verificirati?

Verifikacija korisnika je potvrda vašeg identiteta pri kupovini ili prodaji. Da bi kupovali ili prodavali kriptovalute ne morate se verificirati, ali verifikacijom ostvarujete dodatne pogodnosti kod trgovine.

Koje dodatne pogodnosti imaju registrirani i verificirani korisnici?

Registrirani i verificirani korisnici nemaju limit od 7.500 kn kod kupovine ili prodaje kriptovaluta već mogu trgovati neogranicenim iznosima. Također, verificirani korisnici imaju garantiran tečaj kod transakcije. Što znači garantiran tečaj pogledajte ispod.

Što znači da je tečaj kod transakcije garantiran?

U trenutku kupovine ili prodaje, Bitcoin Store vam prikazuje trenutni tečaj tj. trenutnu kupovnu ili prodajnu cijenu kriptovalute. Ukoliko ste verificirani korisnik, taj prikazani tečaj vam je garantiran dok god ne uplatite novac ili pošaljete coine. U slučaju da niste verificirani korisnik, tečaj vam nije garantiran i bit će dodijeljen tek kad zaprimimo vaša sredstva, što znači da ce biti drugačiji od prikazanog kod izrade transakcije.

Je li moguće otkazati napravljenu transakciju?

Nakon što napravite transakciju, imate 10 minuta za potvrditi slanje novca (kod kupovine) ili coina (kod prodaje). U slučaju da u 10 minuta ne potvrdite slanje sredstava, transakcija će automatski biti otkazana.

Verificirani korisnici nakon potvrde slanja sredstava transakciju ne mogu otkazati. Neverificirani korisnici transakciju mogu otkazati sve dok ne zaprimimo uplatu sredstava.

Ukoliko ste potvrdili slanje sredstava ili ih već poslali, a i dalje želite otkazati transakciju, kontaktirajte nas hitno.

Što je Bitcoin Store račun?

Bitcoin Store račun omogućava registriranim korisnicima da sredstva (kriptovalute ili HRK) nakon kupovine ili prodaje pohrane kod nas umjesto da im se ta sredstva odmah šalju na wallet ili bankovni račun.

Sredstva sa Bitcoin Store računa mogu se bilo kada koristiti za kupovinu ili prodaju kriptovaluta na našoj stranici.

Zahtjev za isplatu Vaših sredstava sa Bitcoin Store računa na Vaš wallet ili bankovni račun možete u napraviti bilo kojem trenutku. Sredstva će Vam biti isplaćena nakon što nasi administratori obrade Vaš zahtjev za isplatu, u roku od jednog radnog dana.

Registrirani korisnici mogu vidjeti stanje svog Bitcoin Store računa ovdje.

Kako ću vam poslati coine?

Molimo vas da nam coine šaljete sa vlastitog walleta, a ne sa burze zbog toga što burze uzimaju naknadnu pa je moguće da do nas ne dođe točan potreban iznos.

Što ako sam poslao nedovoljno ili previše novaca / coina?

U tom slučaju ćemo automatski prilagoditi detalje kupovine / prodaje da odgovaraju poslanom iznosu.

Unio sam krivu adresu walleta, što sada?

Kontaktirajte nas što prije. Ukoliko još nismo poslali coine, situaciju ćemo lako riješiti. Ukoliko su coini poslani, transakcija je nepovratna.

Poslano sam coine na krivu adresu, što sada?

Nažalost, kripto transakcije su nepovratne i tu ne možemo napraviti ništa.

Vrijeme za transakciju je isteklo i ona je otkazana, što sada?

Ako još niste poslali coine, napravite novu prodaju.

Ako ste već poslali coine, kontaktirajte nas što prije kako bismo riješili ovu situaciju.

Kada ćete mi isplatiti kune?

Nalog za isplatu na račun koji ste upisali kod prodaje radimo čim primimo vaše coine.

Sve bankovne kunske isplate šaljemo radnim danima (pon-sub) od 8 do 20 sati. Ukoliko je vaš račun otvoren u OTP banci, sredstva bi vam trebala biti vidljiva na računu odmah nakon naše uplate.

Kada ćete mi poslati coine?

Coine vam šaljemo čim zaprimimo vašu bankovnu uplatu, radnim danima (pon-sub) od 8 do 20 sati. Naš bankovni račun je u OTP banci. Svi transferi unutar banke su trenutno vidljivi na računima.

Ukoliko uplatu radite iz neke druge banke, potrebno je nekoliko sati da sredstva stignu na naš račun.

Ovdje možete provjeriti NKS termine obrada transakcija.

Tko plaća fee mreže kod slanja coina?

Fee mreže kod slanja coina plaća onaj koji šalje coine. Kod kupovine kriptovalute fee mreže plaća Bitcoin Store i vi ćete dobiti točan kupljeni iznos. Kod prodaje coina fee mreže plaćate vi.

Treba mi pomoć sa odabirom i upotrebom walleta, možete li mi vi pomoći?

Bitcoin Store nudi usluge consultinga. Posjetite naše poslovnice u Splitu ili Zagrebu, naše stručno osoblje će vam pomoći sa odabirom walleta i savjetima za sigurno korištenje.

Imam drugo pitanje koje nije odgovoreno ovdje, kako da vas kontaktiram?

Kliknite ovdje i kontaktirajte nas na neki od navedenih kanala.

Partneri portala: www.bitcoin-store.com

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • Cijena bitcoina dosegla je 23 tisuće dolara 19. prosinca 2020.
    Cijena Bitcoina ( BTC ) premašila je raspon otpora od 21.000 do 22.000 dolara da bi se 17. prosinca popeo iznad novog maksimuma od 23.000 dolara. U međuvremenu, neki analitičari kažu da je 100.000 dolara “smiješno niska” meta. Razina od 21.000 dolara bila je posebno važna za Bitcoin kako bi nastavio rast u bliskoj budućnosti. […]
  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.