Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Ether-ov suosnivač Vitalik Buterin: ETH je rješenje Bitcoin-ove ograničene funkcionalnosti

Suosnivač Ethereuma ( ETH ), Vitalik Buterin je izjavio kako je pokušao riješiti ograničenu funkcionalnost Bitcoin-a ( BTC ) stvaranjem Ethereuma, navodi se u intervjuu Business Insider objavljenom 28. veljače.

Tijekom intervjua, Buterin je usporedio Bitcoin s kalkulatorom s ključnim riječima, tvrdeći da radi jednu stvar, a to radi dobro, dok vjeruje da je Ethereum više poput pametnog telefona koji može pokretati aplikacije sposobne za gotovo sve, uključujući djelovanje kao radnju kalkulator.

Buterin je zaključio definiranjem svog rješenja u jednoj rečenici:

“Dakle, ono što sam u osnovi učinio,  uzimajući istu vrstu smartphone-a,  je ideja o povećanju snage sustava, čineći ga općenitom i primjenjujući ga na blockchain-u.”

Kao što je Cointelegraph izvijestio u veljači, Buterin je objavio da su njegova kripto ulaganja gotovo isključivo posvećena mreži Ethereum, s njegovim ukupnim ne-ETH fondovima – koji se sastoje od Bitcoin Cash ( BCH ), Bitcoin, Dogecoin ( DOGE ) i Zcash ( ZEC ) – što čini manje od 10 posto vrijednosti njegovog imanja Ethereum-a.

Također, u prosincu prošle godine, Buterin je izjavio da će budući blok-lanci s krhotinama na temelju dokaza o udjelu biti “tisuće puta učinkovitiji”, te da će nefinancijske  aplikacije koje omogućuju jeftinije transakcije postati “veći dio priče.”

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]
  • Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu 14. lipnja 2019.
    Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu, navodi se u novom izvješću. The Wall Street Journal izvijestio je u četvrtak da je gigant društvenih mreža potpisao više od desetak podupiratelja za svoju GlobalCoin kripto valutu, stabilnu banku koja se razvila u tajnosti više od šest mjeseci. Svaki od novih podupiratelja uložit će oko […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.