Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Facebook se priprema za kripto bitku

Izgleda da se bitka za novu društvenu kriptovalutu zagrijava, Facebook navodno želi prikupiti milijardu dolara za svoj kripto projekt.

Prema Nathanielu Popperu , novinaru u New York Times-u, Facebook se obraća VC-ovima kako bi investirali u svoj projekt digitalne valute 2019. godine. On je naveo, da su mu bliski izvori po tom pitanju, otkrili da Facebook želi prikupiti ogroman iznos od kapitalnih udjela, čak i milijardu dolara.

Facebook je razvijao stablecoin kojeg će koristiti na svojoj platformi za razmjenu poruka, na WhatsApp-u. Tvrtka je prošle godine pokrenula blockchain sa Davidom Marcusom, koji je predvodio i potpuno istraživao blockchain tehnologiju i kriptovalute, te kako Facebook može iskoristiti prednosti tržišta.

Neki će biti skeptični prema ovom najnovijem razvoju, jer financijska izjava tvrtke Facebook pokazuje da tvrtka ima samo 10 milijardi dolara u gotovini. Međutim, Popper tvrdi da Facebook želi apelirati na investitore i da će ih decentralizacija blokchain-a privući i uvjeriti da tvrtka ima manju kontrolu nad kripto valutom.

Dodao je, kako Facebook dizajnira valutu kako bi zadržao stabilnu vrijednost, “vezan za stanje stranih valuta na bankovnim računima”. Povezan sa drugim fiat valutama, Facebook bi nudio nešto drugačije, jer je većina stablecoina obično vezana za jednu valutu.

I druge društvene mreže ulaze u kripto

Facebook nije jedina društvena medijska tvrtka koja ulazi u kripto svijet. Vkontakte (VK), gigant društvenih medija u Rusiji, lansirao je svoju kripto valutu pod nazivom VK Coin. Digitalna valuta bit će integrirana u VK-ov sustav plaćanja poznat i kao VK Pay. VK može biti iskorišten od strane korisnika platforme, pomoću igre za mobilne aplikacije. Kovanice VK-a se mogu slati drugima ili se akumuliraju.

Japanski gigant društvenih medija LINE predstavio je svoju kripto valutu pod nazivom LINK. Kriptovaluta dolazi sa svojim kompletnim blockchain-om i koristi algoritam konsenzusa, delegirani dokaz-u-udjelu (DPoS) za obavljanje brzih transakcija na mreži. Druga društvena mreža, Južnokorejski Kakao , također je bio uključen u kripto svijet u posljednjih nekoliko godina, integrirajući 44 milijuna korisnika
kripto novčanika.

Razvoj društvenih mreža prema kripto valutama, vjerovatno je znak početka bitke između njih. Svaki od njih će pokušati dominirati i raditi inovacije na ekosustavu, također i protiv trenutnih lidera u transakcijama kao što su Visa ili Paypal.

Izvor: Predicoin.com
Foto: Dreamstime

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Odricanje odgovornosti: Ovaj članak je informativnog sadržaja i ne biste trebali donositi zaključak oko ulaganju u kriptovalute. Prije svakog ulaganja trebali biste se posavjetovati sa nekim finanacijskim savjetnikom.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]
  • Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu 14. lipnja 2019.
    Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu, navodi se u novom izvješću. The Wall Street Journal izvijestio je u četvrtak da je gigant društvenih mreža potpisao više od desetak podupiratelja za svoju GlobalCoin kripto valutu, stabilnu banku koja se razvila u tajnosti više od šest mjeseci. Svaki od novih podupiratelja uložit će oko […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.