Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Facebook već stavlja svoj Stablecoin na razmjene

Gigant društvenih medija s više od 2 milijarde korisnika, Facebook, održao je razgovore s neidentificiranim kripto-razmjenama o prodaji svog stabilocina, koji bi trebao biti potrošen u prvoj polovici godine.

Facebook ima više od 50 inženjera koji rade na njegovom projektu koji će vjerojatno postati stabilan, vezan za košaru različitih stranih valuta i podržan sredstvima koja se nalaze na bankovnim računima na Facebooku.

Prema izvješću, rad s razmjenama bi oduzeo barem dio regulatornog opterećenja tvrtke, budući da bi razmjene bile odgovorne za držanje digitalnih kovanica i provjeru klijenata.

Izvješće je ponovilo prethodna izvješća da Facebook razvija stabilni uređaj koji će omogućiti WhatsApp , aplikaciju za razmjenu poruka, za prijenos novca na platformu. Kako se izvješćuje, tvrtka “radi na strategiji, uključujući plan za imovinu skrbnika, ili uobičajene valute koje bi se održavale kako bi se zaštitila vrijednost stabilnog kina” – te će se u početku fokusirati na “tržište novčanih doznaka u Indiji”, gdje ima više od 200 milijuna korisnika. Ukupno, aplikacija je prije godinu dana imala oko 1,5 milijardi korisnika.

U međuvremenu, kako su izvijestili, druge aplikacije za razmjenu poruka, kao što su Telegram i Signal , također rade na vlastitim digitalnim valutama.

Facebook je prošle godine aktivno provodio poslovne ciljeve vezane uz blockchain, nakon što je imenovao Davida Marcusa, svog bivšeg potpredsjednika zaduženog za proizvode za razmjenu poruka, kao voditelja novog odjela za blockchain. Marcus je također bio član odbora za kripto razmjenu Coinbase i bivši predsjednik PayPala .

Također, kako se izvješćuje, tijekom potrage za kripto i blockchain startupima, društveni medijski Facebook Facebook navodno razmatra ugovore vrijedne na desetke milijuna dolara. Štoviše, tvrtka sada ima 18 popisa poslova za svoj blockchain tim , ili četiri prije više od 10 dana.

U međuvremenu, u veljači, CEO i osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, izjavio je kako je ” potencijalno zainteresiran ” za korištenje Blockchain tehnologije kao alata za provjeru autentičnosti na društvenoj mreži koju je stvorio.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • Cijena bitcoina dosegla je 23 tisuće dolara 19. prosinca 2020.
    Cijena Bitcoina ( BTC ) premašila je raspon otpora od 21.000 do 22.000 dolara da bi se 17. prosinca popeo iznad novog maksimuma od 23.000 dolara. U međuvremenu, neki analitičari kažu da je 100.000 dolara “smiješno niska” meta. Razina od 21.000 dolara bila je posebno važna za Bitcoin kako bi nastavio rast u bliskoj budućnosti. […]
  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.