Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Nedavni rebrand-ovi pokazuju da kripto sazrjeva

Lukavstvo rebrand-iranja, Coca Cola se 1985. godine katastrofalno preimenovala u “New Coke”, prisiljavajući ljubitelje svoje izvorne formule, da pokrenu kampanju koja poziva na trenutni povratak svog starog brenda i okusa. Ostali rebrandovi u novijoj vrijeme – Gap , MasterCard , Tropicana – nisu ništa manje  bili simbolični, stvarajući dojam da tvrtke ne bi smjele nikada poduzimati preokret.

U međuvremenu, u kripto svijetu, voli Kraken , ShapeShift , Zcash Company , i Litecoin su rebrandirali u posljednjih nekoliko mjeseci, dok su drugi projekti – kao što su RailBlocks / Nano i Antshares / NEO – učinili nešto slično tijekom protekle godine.

Takvi potezi variraju u pogledu toga koliko je rebrandinga uključeno. Ipak, svi oni ukazuju na to da kripto sazrijeva i da industrija sve više ulaže napore kako bi privukla glavne kupce.

Znaci sazrijevanja

Nije tajna da je 2018. godina bila nešto što se dogodilo u industriji nakon vrtoglavih vrhunaca 2017. To je veliki dio razloga zašto su se 2019. godine mnoge kripto-povezane tvrtke i projekti okrenuli rebrandingu, budući da je to jedna očita strategija za povećanje spremnosti investitora i šire javnosti da usvoje kripto.

“Jednom bi se oprostilo što smo mislili da su Bitcoin i druge kripto valute osuđene na propast nakon što

smo mislili da su Bitcoin i druge kripto valute osuđene na propast nakon što se hype 2017. smanjio i kada smo ušli na sadašnje tržište medvjeda”, kaže Simon Dingle, analitičar Bitcoin-a i autor In Math We Trust: Budućnost novca .

“Međutim, ništa ne može biti dalje od istine”, kaže on za Cryptonews.com . “Bitcoin je živ i zdrav, a veliki napredak postignut je na projektu od početka 2018. godine. Mreža je zapravo narasla u smislu računalne snage za to vrijeme, a veliki napredak je postignut u rješenjima skaliranja protokola kao što je Lightning mreža , koji sada ima red veličine više čvorova koji su spojeni nego u ovo vrijeme prošle godine ”

Unatoč tom rastu, Dingle priznaje da nešto treba učiniti ne samo kako bi se potaknulo veće usvajanje, nego i da bi se suprotstavili negativnim percepcijama koje okružuju kripto.

“U glavnoj struji još uvijek postoji opće nerazumijevanje kripto-valute, a krive informacije šire se, primjerice, o korištenju električne energije u Bitcoin-u , ali rat se dobiva iza kulisa”, kaže on. “Sada se suočava s izazovnim jazom između ranih usvojitelja i mainstream usvajanja, te je na putu da preskoči ovaj ponor u stilu.”

U međuvremenu, Mati Greenspan, kriptografski analitičar u eToro , kaže Cryptonews.com da je nedavni val rebrandinga uglavnom povezan s prevladavanjem negativnih stereotipa koji okružuju kripto.

“Kripto industrija trenutno prolazi kroz proces gentrifikacije, pripremajući se za širu publiku.”

Zato su se Kraken i ShapeShift, koji su uzeli dva najistaknutija primjera, nedavno preimenovali. Obje burze poduzimaju korake kako bi se uskladile s propisima i kako bi postale više prilagođeni korisnicima, dok Simon Dingle tvrdi da su njihovi nedavni redizajni pokazatelji industrije koja sazrijeva.

“Kripto tvrtke općenito sazrijevaju i mnoge se preusmjeravaju na glavna tržišta, dok su do sada bili samo preokupirani entuzijastima koji prihvaćaju tehnologije”, kaže on. “ShapeShift, na primjer, je implementirao procese” know-your-customer ” (KYC) po prvi put kako bi se pripremio za nadzor od strane vlasti.

Promjena percepcije

Kao što je korisno kao rebrendiranja, može biti za bilo koju tvrtku koja želi simbolički okrenuti stranu, očito više treba učiniti, ako industrija želi veće usvajanje. Možda je najvažnije da Simon Dingle vjeruje da industrija treba bolje upravljati odnosima s javnošću, medijima, kao i odnose s regulatorima.

Nadalje stičući kako to često nije ‘najbolja’ tehnologija koja zarađuje široko prihvaćanje, nego tehnologija koja pruža najbolje priče.

“Kripto industrija trenutno prolazi kroz proces gentrifikacije dok se priprema za širu publiku”, kaže on. “Od samog početka kripto je imao negativnu stigmu vezanu uz nju, ali ova percepcija se brzo mijenja velikim dijelom zahvaljujući radu na terenu od strane tih tvrtki i drugih u industriji.”

Međutim, prošle su godine pokazale da kripto nije uvijek bio uspješan kada je riječ o PR-u, s raznim razmjenama i projektima (npr. Kraken, IOTA ), koji su imali gadne pljuske s određenim vijestima.

Osim boljeg odnosa s javnošću, Mati Greenspan potvrđuje da će industrija također morati poboljšati svoj krajnji proizvod, koji u mnogim slučajevima treba ponuditi bolje korisničko iskustvo.

“Još uvijek treba obaviti mnogo posla”, kaže on. “Konkretno o tome da se sučelja učine jednostavnijima za korištenje i da ih se obrazuje, a oboje će morati drastično poboljšati industriju kako bi zadržala trenutnu stopu rasta.”

To su veliki izazovi, ali kao što su nedavni napori da se sve reorganizira, tako je industrija ozbiljna u njihovom ispunjavanju. Jednostavno se može, ali sa stalnim priljevom institucionalnih investitora u kripto svijetu, i sa stalnim naporima da blokiraju veću skalabilnost.

Izvor: cryptonews.com
Foto: Dreamstime

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • Cijena bitcoina dosegla je 23 tisuće dolara 19. prosinca 2020.
    Cijena Bitcoina ( BTC ) premašila je raspon otpora od 21.000 do 22.000 dolara da bi se 17. prosinca popeo iznad novog maksimuma od 23.000 dolara. U međuvremenu, neki analitičari kažu da je 100.000 dolara “smiješno niska” meta. Razina od 21.000 dolara bila je posebno važna za Bitcoin kako bi nastavio rast u bliskoj budućnosti. […]
  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.