Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Ponovna ulaganja u Bitcoin rudarenje

Bitcoin rudari u Kini kupuju rabljenu opremu i sklapaju poslove s rudarskim farmama i hidroelektranama.

To se dešava jer se tijekom ove sezone očekuje da će znatnu količinu viška električne energije generirati stotine hidroelektrana, osobito u planinskim jugozapadnim pokrajinama Sichuan i Yunnan u Kini. Ova razina viška energije rezultira konkurentnim troškovima električne energije za bitcoin rudare, što je možda jedna od rijetkih prilika za zaradu na trenutnom tržištu koje je već utjecalo na rudarski sektor.

Hashage, tvrtka sa sjedištem u gradu Chengduu u Sichuanu, s kojom  upravlja šest rudarskih farmi s opskrbom oko 200.000 radnih jedinica, na primjer, ako je cijena struje u Sichuanu tijekom ljeta – koja može varirati od hidroelektrana – obično oko 0,25 juana, ili 0,037 dolara po kilovat satu (kWh) za opremanje rudara.

Xin Zheng, glavni direktor tvrtke, izjavio je za CoinDesk, da je tijekom proteklog mjeseca tvrtka razgovarala s pojedinim rudarima i većim rudarskim farmama s ukupnom potražnjom od više od milijun radnih jedinica za uvođenje rudarskih čipova. Prema Zhengu, pojedinačni rudari u prosjeku žele ugostiti od 1.000 do 3.000 radnih jedinica (rudarske opreme), dok veće farme promatraju više od deset tisuća strojeva.

Dodao je da, iako točni troškovi električne energije s lokalnim hidroelektranama neće biti dovršeni do kraja ožujka, rudari su već počeli tražiti resurse i pregovarati o rudarskim farmama prije nego što sezona dođe, tako da imaju dovoljno vremena za isporuku opreme u planinama i postavi ih.

“Interes je definitivno prisutan”, kazao je Zheng, dodajući kako je većina rudara koji su pokazali entuzijazam iz kineske provincije Unutrašnje Mongolije i Xinjiangu, gdje upravljaju rudarskim farmama, koristeći fosilne elektrane. Troškovi električne energije obično iznose oko 0,35 juana, ili 0,052 dolara za 1 kWh.

Čak je i razlika od 0,01 kineskog yuana (0,0015 USD) značajna za bitcoin rudare, posebno na trenutnom tržištu, kada je jedan bitcoin vrijedan oko 3.700 dolara od trenutka objave.

Uzmimo na primjer Bitmainov AntMiner S9, koji troši oko 30 kWh dnevno, samo jedan kilovat-sat više od prosječnog američkog doma u 2017. godini.

To znači da se za svaki stroj može uštedjeti dodatnih 0,045 dolara po naizgled neznatnoj razlici. Za rudara koji ima 10.000 strojeva, to je razlika od 450 dolara po danu i 13.500 dolara mjesečno.

Potražnja iz druge ruke (second hand oprema)

Uzimajući u obzir da je relativno niska cijena kupnje rabljenih Bitcoin ASIC-ova, posebno korištenih AntMiner S9s, rekao je Zheng.

Prema njegovim riječima, korišteni S9, ovisno o ishabanosti opreme, može se kupiti za oko 150 dolara, s računalnim kapacitetom od preko 10 trilijuna hešova u sekundi (TH / s).

Doista, neki veletrgovci u Kini trenutno prodaju rabljene S9 na web trgovinama poput Alibaba, po cijeni za 100 do 200 dolara svaki. Dok službena web stranica tvrtke Bitmain navodi cijenu novog S9 od oko 450 dolara, drugi veletrgovci tragaju za alternativnim kanalima kako bi korisnici kupili novu opremu S9 za oko 300 dolara.

Tyler Xiong, direktor marketinga u rudarskom okruženju, korištenjem  Bixin walleta (novčanika), ponovio je tu tvrdnju, rekavši da je posljednji krug rudarskog zatvaranja krajem 2018. rezultirao povećanom raspoloživošću rabljene opreme.

“S9 je sada kao AK-47 u ASIC-ovima”, rekao je Xiong. “Bixin također planira povećati vlastiti kapacitet rudarstva u Sichuanu, i to tijekom ljeta, ali je unaprijed odbio otkriti svoje planirane razmjere.”

Sumirajući sve procijenjene zalihe koje su pružile velike rudarske farme na tom području, Zheng projekti bit će ukupno oko 1,5 milijuna slobodnih radnih jedinica (misli se na jedinice za rudarenje).

Objasnio je da je uobičajena praksa da rudarska gospodarstva sklapaju ugovore s elektranama o kupnji 80% kapaciteta postrojenja unaprijed, bez obzira na to ima li rudarska farma dovoljno kapaciteta, mora se isplatiti za sve što je dogovoreno, na ovaj ili onaj način.

Zheng, osim što je iskazao interes za rudarenjem, njegova tvrtka također planira rasporediti oko 20.000 ASIC-ova u rudnik, dok će rabljeni strojevi biti kupljeni na tržištu.

Nadalje je procijenio da bi cjelokupna stopa mreže mogla doseći i do 70 kvintiliona hešova u sekundi (EH / s) ljeti, što je znatno iznad povijesnog maksimuma mreže od 61 EH / s zabilježenog u ljeto 2018. godine.

Da zaklučimo, tijekom posljednja dva mjeseca, bitcoin’s hash stopa je već pokazala stalan rast, od prosječno oko 35 EH / s početkom siječnja do sada oko 42 EH / s, prema podacima iz blockchain.info.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • Cijena bitcoina dosegla je 23 tisuće dolara 19. prosinca 2020.
    Cijena Bitcoina ( BTC ) premašila je raspon otpora od 21.000 do 22.000 dolara da bi se 17. prosinca popeo iznad novog maksimuma od 23.000 dolara. U međuvremenu, neki analitičari kažu da je 100.000 dolara “smiješno niska” meta. Razina od 21.000 dolara bila je posebno važna za Bitcoin kako bi nastavio rast u bliskoj budućnosti. […]
  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.