Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Predviđanje cijena Bitcoin-a u 2019. te narednih 5 godina

2019-ta godina je započela pozitivno po pitanju cijene bitcoin-a, tako je nedavno dotaknuo granicu od 8000 dolara, što je prvi put od srpnja 2018. Bitcoin se povećao za oko 14% preko noći, dok su se i druge kripto valute zabilježile rast.

Kripto entuzijasti špekuliraju da će BTC dosegnuti 25.000 dolara ili čak 50.000 dolara. Čak i Tim Draper, poznati Bitcoin entuzijast i milijarder izjavio je da će za 2 godine Bitcoin biti posvuda i fiat valute će postati arhaične. Do 2021. čak je rekao da će svatko kupiti svoju kavu isplaćivanjem u Bitcoinima. Još jedno veliko ime vezano je za Bitcoin bjesnilo kada je Elon Musk, osnivač Tesla i SpaceX, nazvao Bitcoin “briljantnim” u javnosti i čak rekao da je BTC bolji od papirnog novca jer može prenijeti vrijednost.

Što je Bitcoin?

Bitcoin je najpopularnija kripto valuta koja dominira kripto prostorom te svojom blockchain tehnologijom. Bitcoin je 2009. godine stvorila osoba pod pseudonimom Satoshi Nakamoto, koji može biti pojedinac ili skupina ljudi. Decentralizirani sustav, gdje nisu uključeni posrednici. To je digitalna valuta koja ima za cilj isključiti intervenciju bilo koje treće strane prilikom obavljanja transakcija.

Predviđanje cijena Bitcoin-a za 2019. i sljedećih 5 godina:

Kako je tržište kripto valuta neprdvidivo, trebali bismo podržati predviđanja tržišnih stručnjaka:

1.) John McAfee

John McAfee, osnivač popularnog softvera McAfee i veliki Bitcoin zagovornik i sljedbenik, predvidio je da će Bitcoin doseći milijun dolara do 2020. godine nakon prošlogodišnjeg predviđanja od $ 7000, što je dobro nadmašeno.

2.) Sonny Singh

U nedavnom intervju-u koji je organizirala Bloombergova Emily Chang, Sonny Singh, glavni komercijalni direktor Bitpaya, komentirao je budućnost Bitcoin-a i zašto je u redu ne paničiti gledajući trenutne tržišne uvjete. Singh, koji se čini da je Bitcoin maksimalistički, nazvao je Bitcoin „gorilom od 800 funti, budući da ima pristup najznačajnijem„ učinku mreže “svih decentraliziranih mreža. On tvrdi da postoji velika vjerojatnost da BTC dosegne $ 15,000 – $ 20,000 zahvaljujući danu zahvalnosti, 2019, objašnjavajući da je vjerojatnost kripto-ETF-a i priljev sredstava za start-upove visoko na rang listama.

3.) Fundstrat Sam Doktor i Tom Lee

Tom Lee, bivši glavni strateg kapitala JP Morgan, suosnivač i voditelj istraživanja Fundstrat, vjeruje da su troškovi pokrića rudarenja jednog BTC-a izravno povezani s cijenom kripto valute. On vjeruje da će BTC rasti kako računa na više institucionalnih investitora koji preuzimaju Bitcoin i stalni porast baze Bitcoin korisnika. Lee je opravdao sadašnji pad cijena bitcoin-a pozivajući se na nedavni pad cijena dionica tehnologije, kao što su Amazon, Apple i Facebook. On je optimist da bi povećana institucionalna sreća uskoro pomogla pretvoriti budućnost BTC-a. Sam Doctor, analitičar iz Fundsrata i Lee, predvidjeli su da bi do 2019. BTC mogao dosegnuti samo 36.000 dolara, s vjerojatnošću od 64.000 dolara maksimalno i 20.000 dolara na najnižoj razini. Prije nekoliko dana, Tom Lee je izjavio da je optimalna vrijednost BTC-a znatno viša od trenutne cijene. Trenutna korektna vrijednost je negdje između 13.800 i 14.800 dolara, za koje on vjeruje da bi se mogao povećati i doseći 150.000 dolara, čim bitcoin novčanike čine sedam posto od 4,5 milijardi vlasnika Visa računa.

4.) Ronnie Moas

Ronnie Moas, analitičar koji je predvidio da bi BTC mogao dosegnuti 28.000 dolara do 2019. godine. On smatra da bi se potražnja za BTC povećala sa smanjenjem ponude. Donekle je jasno stavio do zaključka da će se do 2019. godine stopa usvajanja povećati i stoga će ljudi to više zahtijevati. Moramo imati na umu da BTC nije neograničen u ponudi.

5.) Michael Novogratz

Na event-u Finance Disrupted, koji je organizirao The Economist na Manhattanu, Mike Novogratz, bivši šef hedge fondova i osnivač tvrtke Galaxy Digital, izjavio je kako vjeruje da BTC ove godine neće dostići $ 9K, te da će vjerojatno probiti preko 10.000 dolara u prvoj polovici godine.

6.) Fran Strajnar

Fran Strajnar dolazi do vrlo optimističnog predviđanja u kojem vjeruje da bi BTC mogao dosegnuti 200.000 dolara do siječnja 2020. On smatra da je stopa usvajanja izravno proporcionalna povećanju cijena. Što je stopa usvajanja veća, to je povećanje vrijednosti više.

7.) Bobby Lee

Bobby Lee, glavni izvršni direktor prve kineske burze – BTCC, rekao je da će BTC-u trebati 20 godina da dosegne milijun dolara. Sada se njegova predviđanja potpuno promijenila. Bobby Lee, suosnivač BTCC-a (Bitcoin burza u Hong Kongu) i brat Charlie Lee-ja, kreator Litecoin-a, dao je izuzetno predviđanje. Tvrdi da bi Bitcoin mogao dosegnuti svoj najniži nivo u siječnju 2019. godine, dostižući ispod 2500 dolara i da bi se Bitcoin mogao pokupiti od kraja 2020. i mogao bi dosegnuti 333.000 dolara u 2021., a zatim pasti na 41.000 dolara u 2023. Ponovio je da bi tržišni kapital mogao dostići 7 dolara bilijuna, što bi moglo nadmašiti tržišnu kapu zlata. 

8.) Zhao Dong

Zhao Dong, jedan od najvećih Bitcoin OTC trgovaca u Kini i utjecajni stručnjak nedavno je predvidio da bi Bitcoin mogao dosegnuti 50.000 dolara do 2021. Ponovio je da je sada najbolje vrijeme za ulaganje u BTC i rekao da ćete možda dobiti zaradu od 100 do 200% kroz više od 3 godine ako sada investirate.

9.) Anthony Pompliano

U nedavnom tweetu, Anthony Pompliano, osnivač tvrtke Morgan Creek, rekao je da Bitcoin ne ide nigdje. On je naveo da bi BTC mogao ići do 3000 dolara, nakon čega će se nastaviti, počevši od 2019. godine. Izjavio je da nema razloga za živciranjem na trenutnoj padajućoj cijeni budući da Bitcoinove osnove postaju sve jače.

10.) Arthur Hayes

Arthur Hayes, izvršni direktor burze kripto-derivata BitMex, došao je s vrlo pesimističnim prognozama. Promijenio je svoju raniju izjavu predviđanja na temelju naglih promjena na tržištu. Ranije je izjavio da BTC ima mogućnost dosegnuti $ 50K do kraja ove godine, ali sada kaže da će BTC dosegnuti nisku razinu od $ 3K i nastavit će biti medvjedast za cijelu 2019. godinu.

Iako Bitcoin doživljava česte fluktuacije, vjerujemo da će se Bitcoin vinuti prema predviđanjima navedenih gore. Postoji nekoliko razloga koji su doveli do pada cijene Bitcoin-a kao što se Bitcoins koristi za nedopuštene svrhe i toliko prošlih nezgoda kao što su sjeckanje i krađe. Bitcoin bi mogao dosegnuti cijenu od 23.500 dolara, koja bi trebala biti krajem 2019. godine, s obzirom da godina ima dobre izglede i razvoj za BTC kao što je NASDAQ lansirao budućnost BTC-a, također i na samom početku 2019. godine.

Predviđanje cijene Bitcoin za 5 godina

Predviđanje cijena za Bitcoin sugerira da je cijena Bitcoina dugoročno porasla za 678.833382% u BTC cijeni uz petogodišnju investiciju. To znači da je 2023. cijena Bitcoina predviđena na 50.044,6 dolara.

Bitcoin će doći cijenom do $ 50K u 2023. godini, koja će kripto tržište zauzeti sasvim drugačijom visinom. Prema predviđanjima i analizama, Bitcoin ostaje sigurno na prvom mjestu, bez ikakvog bliskog kandidata.

Do 2023. godine, Bitcoin će češće koristiti više ljudi, tj. korištenje u stvarnom vremenu će se povećati, što će ga učiniti još moćnijim.

Izvor: Coinswitch.co
Foto: Dreamstime

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Odricanje odgovornosti: Ovaj članak je informativnog sadržaja i ne biste trebali donositi zaključak oko ulaganju u kriptovalute. Prije svakog ulaganja trebali biste se posavjetovati sa nekim finanacijskim savjetnikom.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • Cijena bitcoina dosegla je 23 tisuće dolara 19. prosinca 2020.
    Cijena Bitcoina ( BTC ) premašila je raspon otpora od 21.000 do 22.000 dolara da bi se 17. prosinca popeo iznad novog maksimuma od 23.000 dolara. U međuvremenu, neki analitičari kažu da je 100.000 dolara “smiješno niska” meta. Razina od 21.000 dolara bila je posebno važna za Bitcoin kako bi nastavio rast u bliskoj budućnosti. […]
  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.