Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Preko 80% ukupne ponude Ether-a (ETH) se nalazi na 7.572 adresa

Preko 80% trenutne ponude valute Ether (ETH) je pohranjeno na 7.572 adrese, tvrdi se u izvještaju koji je 8. ožujka objavila tvrtka za istraživanje digitalnih imovina Delphi Digital.

Podaci koji se nalaze u izvještaju navode da preko 80% ukupne ponude ETH valute drže adrese sa balansom većim od 1.000 ether-a. Broj takvih adresa je 7.572. Istraživanje je podjelilo ukupan broj adresa prema broju Ether-a. Izveštaj navodi da 6.490 adresa ima između 1.000 i 10.000 ETH, od kojih 923 ima između 10.000 i 100.000 ETH, 155 između 100.000 i 1.000.000 ETH i samo četiri između 1.000.000 i 10.000.000 ETH.

U istom izvještaju, također se tvrdi da je cijena ETH-a pala u prosjeku za 19% nakon svakih od prošlih 5 padova.

Ipak, zadnji pad prije prošlomjesečnog Constantinople-a i St. Petersburg ažuriranja doveo je do pada cijene ETH-a za manje od jedan posto. U izveštaju se navodi da je ovo djelomično rezultat smanjenja blok nagrada od 5 ETH na 3 ETH.

Istraživači su također istaknuli da je od 3. ožujka više od 2,3 miliona ether-a (oko 2% ukupne ponude) bilo prisutno u decentraliziranim financijskim aplikacijama.

Većina ETH-a koja se nalazi u dApps – navodno 98% – je u MakerDAO (smart contract) pametnim ugovorima, koji dozvoljavaju stvaranje i uništavanje decentraliziranog stablecoin-a Dai (DAI). Drugi dApp sa najviše ETH je decentralizirana platforma za posudbe Compound, koji od 3. ožujka drži oko 28.500 ether-a.

Na kraju, izvještaj također izaziva zabrinutost zbog tehničkih rizika sa kojima će se ether suočiti u bliskoj budućnosti. Konkretno, dokumenti ukazuju na navodnu Infura centralizaciju, infrastruktura-kao-usluga, ogranak kompanije Consensys. Infura dozvoljava DApp developerima da implementiraju svoje DApp-ove bez postavljanja cijelog koda.

Korištenjem Infura, kako stoji u izvještaju, developeri se oslanjaju na infrastrukturu kojom kompletno upravlja ConsenSys, što dovodi do pozicije koju decentralizacija treba izbjegavati.

Delphi Digital, kao autor izvještaja, postavlja se kao kompanija čiji je cilj da proizvodi nepristran sadržaj o digitalnoj imovini i tehnologiji distribuiranog registra (DLT), kao i da pruži usluge analize institucionalnim klijentima. Jedan od članova odbora, je direktor kompanije Anthony Pompliano, osnivač Morgan Creek Digital Assets-a.

Kako je Cointelegraph objavio u prosincu prošle godine, Pompliano je predvidio da će cijena bitkoina (BTC) ići još niže, kratkoročno gledano, usprkos tome što je bitcoin dostigao vrijednost od 4.000 dolara u to vrijeme. 

Izvor: Cointelegraph
Foto: Dreamstime

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]
  • Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu 14. lipnja 2019.
    Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu, navodi se u novom izvješću. The Wall Street Journal izvijestio je u četvrtak da je gigant društvenih mreža potpisao više od desetak podupiratelja za svoju GlobalCoin kripto valutu, stabilnu banku koja se razvila u tajnosti više od šest mjeseci. Svaki od novih podupiratelja uložit će oko […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.