Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Bitcoin

Što će se dogoditi nakon što se izrudari 21 milijun Bitcoin-a?

Satoshi Nakamoto, pseudonim nepoznatog tvorca Bitcoina, dizajnirao ga je na takav način da nikada ne može biti više od 21 milijun novčića. To će osigurati da će Bitcoin zadržati svoju vrijednost u dugoročnom razdoblju budući da će broj kovanica biti konačan.

Do 2140. godine trebao bi biti izrudaren posljednji Bitcoin, a nakon toga ne bi se stvorio niti jedan novi bitcoin, čak i ako postoji velika potražnja za njima. Ako se želi slijediti zakon potražnje i ponude, cijena kriptovalute može značajno porasti kada dostigne fiksni iznos.

Pogled na povijest Bitcoin-a ukazuje na to da je povećanje cijene najvjerojatnije uslijed prepolovljenog događaja koji se odvija svake četiri godine. Rudarenje postaje manje profitabilno nakon svakog prepolovljavanja, dok se interes investitora povećava, a cijena BTC-a također raste. Time se pojačava teorija da bi cijena BTC-a mogla nastaviti rasti kako se opskrba smanjuje, a događaji se više prepolovljuju.

Drugi čimbenici također mogu igrati ulogu u određivanju cijene BTC-a, kao što su propisi. Ako kripto sektor primi povoljna pravila širom svijeta, to bi moglo proširiti prihvaćanje Bitcoin-a i povećati cijenu i vrijednost vodeće kripto valute.

Nakon što je posljednji bitcoin bude izrudaren, rudari će prestati dobivati ​​nagrade od blokova, ali umjesto toga, zarađuju za osiguranje mreže i odobravanje transakcija. Postoje neki koji vjeruju da primanje transakcijskih naknada ne bi bilo održivo za rudare kada prestanu dobivati ​​nagrade.

Neki rudari bi se prije okrenuli transakcijskim naknadama, jer rudarenje postaje teže zbog poteškoća s blokiranjem i visoke cijene električne energije te opreme za rudarenje. Postoje prijedlozi za povećanje naknada za transakcije kako bi se osiguralo da rudari i dalje nastave raditi na Bitcoin mreži čak i kada je zadnji blok miniran.

Zašto neki traže povećanje BTC limita

Neki zagovornici kripto sektora vjeruju da bi ukupni broj BTC-a trebao biti povećan iznad 21 milijun, ograničenja koje je postavio Satoshi. Peter Todd, poznati Bitcoin razvojni programer nedavno je predložio zajednici da 21 milijuna ograničenja treba ukloniti:

Razvojni programer vjeruje da bi kriptovaluta trebala imati monetarni inflacijski porez (blok nagrada) kako bi mu se omogućilo plaćanje mrežne sigurnosti. Dok neki kripto entuzijasti sugeriraju da bi ljudi odlazili od Bitcoin-a ako ima inflacijski porez, Todd je istaknuo da već ima 4-postotni porez na inflaciju i da nitko ne odustaje.

Zabrinutost nekih developera kao što je Todd je da nakon što je posljednji BTC izrudaren, a rudari prestanu primati blok nagrade, onda oni neće biti nužno motivirani da osiguraju blockchain i odobre transakcije.

Trenutno, nekoliko varijabli utječe na Bitcoin ekosustav. Bitcoin korisnici i investitori ne žele poreze i visoku inflaciju, dok rudari žele osigurati da njihovi napori u rudarstvu ostanu profitabilni.

Nekoliko zanimljivih tweetova o ograničenju opskrbe od 21 milijun:

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Izvor: Predicoin.com
Foto: Dreamstime

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • Cijena bitcoina dosegla je 23 tisuće dolara 19. prosinca 2020.
    Cijena Bitcoina ( BTC ) premašila je raspon otpora od 21.000 do 22.000 dolara da bi se 17. prosinca popeo iznad novog maksimuma od 23.000 dolara. U međuvremenu, neki analitičari kažu da je 100.000 dolara “smiješno niska” meta. Razina od 21.000 dolara bila je posebno važna za Bitcoin kako bi nastavio rast u bliskoj budućnosti. […]
  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.