Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Izvršena prva transakcija s nekretninama na blockchainu!

Blockchain platforma za transakcije nekretnina Blockkimo Ltd., zajedno s još dvije tvrtke su obavili prvu transakciju nekretnina na blockchainu u Švicarskoj, čiji je razvoj najavio Blockimmo u objavi na blogu 1. ožujka.

Tokeniziranje imovine

Blockimmo, tvrtka proptech Elea Labs Ltd. i tvrtka za digitalnu imovinu Swiss Crypto Tokens Ltd., proveli su transakciju nekretnina koja se temelji na blockchain tehnologiji.Transakcija se sastoji od 18 stanova i restorana po cijeni od 3 milijuna švicarskih franaka (2,98 milijuna dolara).

Vlasništvo je navodno tokenizirano, što znači da je stvarna vrijednost imovine sada predstavljena digitalno na Ethereum (ETH) blockchainu u obliku tokena. Transakciju je podržao Swiss Crypto Tokens, stablecoin koji je vezan uz švicarski franak, CryptoFranc (XCHF), kako bi se izbjegli rizici fluktuacije cijena.

Elea Labs dostavila je podatke o nekretninama, osiguravajući da svaka zgrada ima svoj identitet, ili “nekretninski DNA”. “U budućnosti će nekretninski DNA omogućiti transparentnu digitalnu analizu i pojednostaviti te ubrzati i smanjiti troškove procesa u cijeloj industriji nekretnina ”, rekao je Martin Schnider, izvršni direktor Elea Labs.

Utjecaj ove transkacije na daljnje tokeniziranje nekretnina

Objava navodi da je ovo bio prvi korak prema daljnjoj tokenizaciji nekretnina, koje je Blokimmo navodno namjeravao prodati putem javne prodaje (public crowdsale). Očekuje se da ćetokeni nekretnina biti uvršteni na reguliranu burzu u drugom tromjesečju tekuće godine.

Švicarska je zbog svog pozitivnog tretmana inovativnih tehnologija razvila reputaciju blockchain-a i kripto-prijateljske zemlje. Nedavna studija Sveučilišta primijenjenih znanosti u Lucernu otkrila je da je švicarsko fintech tržište poraslo za 62 posto u 2018. godini,pri čemu je rast navodno uvjetovan tvrtkama vezanim uz distribuiranu tehnologiju.

Američka platforma za nekretnine RealBlocks, je u siječnju uspješno završila početnu rundu financiranja,  baziranu na blockchainu.

RealBlocks je dizajnirao decentraliziranu platformu koja digitalizira dionice privatnih dioničkih fondova. Također omogućuje investitorima nekretnina da prodaju dionice na domaćem i međunarodnom tržištu.

Izvor: Cointelegraph.com
Foto: Dreamstime

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]
  • Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu 14. lipnja 2019.
    Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu, navodi se u novom izvješću. The Wall Street Journal izvijestio je u četvrtak da je gigant društvenih mreža potpisao više od desetak podupiratelja za svoju GlobalCoin kripto valutu, stabilnu banku koja se razvila u tajnosti više od šest mjeseci. Svaki od novih podupiratelja uložit će oko […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.