Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta
Pratite novosti iz svijeta kriptovaluta

Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu

Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu, navodi se u novom izvješću.

The Wall Street Journal izvijestio je u četvrtak da je gigant društvenih mreža potpisao više od desetak podupiratelja za svoju GlobalCoin kripto valutu, stabilnu banku koja se razvila u tajnosti više od šest mjeseci. Svaki od novih podupiratelja uložit će oko 10 milijuna dolara u projekt kao dio vladajućeg konzorcija za kripto valutu.

Stripe, Booking.com i MercadoLibre dio su projekta, navodi se u časopisu Journal, iako izvješće ne navodi koje su njihove uloge.

Facebook je objavio da lansira GlobalCoin u prosincu prošle godine, iako je tvrtka navela da gleda kripto valutu još od kraja 2017. godine. Očekuje se da će kripto biti stabilocin koji će djelovati unutar infrastrukture za razmjenu poruka tvrtke – WhatsApp, Instagram i Facebook Glasnik.

Međutim, Facebook je usko vezan o tome što će se točno koristiti za GlobalCoin, iako je BBC predložio da Facebook može tražiti trgovce na malo, dopuštajući korisnicima da kupuju robu s popustom koristeći kripto valutu. Kriptovaluta bi se koristila za prijenos vrijednosti izravno s Facebooka na maloprodaju, izrezujući tvrtke za kreditne kartice u sredini, što BBC sugerira da bi pomoglo profitima trgovaca.

Očekuje se da će GlobalCoin biti predstavljen 18. lipnja.

Izvor: coindest.com
Foto: Dreamstime

Ukoliko želite investirati u kripto valute posjetite Bitcoin-store i jednostavno kupite ili prodajte Bitcoin.

Odricanje odgovornosti: Ovaj članak je informativnog sadržaja i ne biste trebali donositi zaključak oko ulaganju u kriptovalute. Prije svakog ulaganja trebali biste se posavjetovati sa nekim finanacijskim savjetnikom.

Povezane novosti

Ostavi komentar

Prijavi se na Newsletter

Za aktualnosti i ekskluzivne vijesti ostavite e-mail!Video novosti

Kategorija, , ,
Kriptovalute u 2019: Hoće li Bitcoin odskočiti?
5. ožujka 2019.0
Kategorija
Počinje se skupljati veliki novac-Cryptocurrency Market Update
21. ožujka 2018.0

Partnerstvo s Bitcoin StoreRSS RSS feed

  • BitTorrent, Thron je pokrenuo program ‘BitTorrent Speed’ za brže preuzimanje 9. srpnja 2019.
    Peer-to-peer torrent klijent BitTorrent je pokrenuo svoj program za optimizaciju preuzimanja, BitTorrent Speed, s izvornom funkcionalnošću tokena. Vijest je objavljena u službenom priopćenju objavljenom 8. srpnja.  Bittorrent je na početku ove godine lansirao izvorni Tron blockchain, BitTorrent (BTT), otkrivajući da planira razviti platformu koja će korisnicima omogućiti optimizaciju brzine mreže i brže preuzimanje datoteka. BitTorrent Speed, […]
  • Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu 14. lipnja 2019.
    Visa, Mastercard, PayPal i Uber podržavaju novu Facebook kripto valutu, navodi se u novom izvješću. The Wall Street Journal izvijestio je u četvrtak da je gigant društvenih mreža potpisao više od desetak podupiratelja za svoju GlobalCoin kripto valutu, stabilnu banku koja se razvila u tajnosti više od šest mjeseci. Svaki od novih podupiratelja uložit će oko […]

“Oglasi se” na kripto portalu!

Nadolazeći događaji

There are no upcoming događaji at this time.

37

KRIPTOVALUTE 2019

The poll has expired.